fbpx

siervuurwerk

Wil je je eindejaars-, huwelijks-, verlovings-, of verjaardagsfeest écht onvergetelijk maken? Met ons vuurwerk maak je er een indrukwekkend spektakel van. Zorg voor een onvergetelijke avond door samen met je kinderen, vrienden en geliefden naar een verlichte hemel te kijken.

Je vindt bij ons enkel siervuurwerk. Knalvuurwerk behoort niet tot ons assortiment.

We hebben het hele jaar door een ruim assortiment in klein vuurwerk (knalerwten, trektouwtjes, sparklers, ijsfonteinen, rookstaven), vuurwerkbatterijen of cakes (zowel grote als kleine) of pijlenpakketten.

tips om veilig vuurwerk af te steken

 • Koop enkel wettelijk toegelaten en veilig vuurwerk bij een bekende en betrouwbare vuurwerkspecialist.
 • Let erop dat er een gebruiksaanwijzing bij zit in een taal die je begrijpt. Volg strikt de richtlijnen op.
 • Koop bij voorkeur siervuurwerk zoals zonnen, vuurpijlen, fonteinen en vuurwielen. Knalvuurwerk, zoals voetzoekers en zevenklappers, zijn ronduit gevaarlijk.
 • Stel het vuurwerk vast op.
 • Trek geen nylon kleding aan tijdens het afsteken van vuurwerk.
 • Steek het vuurwerk af op een open plek. Niet in de nabijheid van droog hout of op een plaats waar veel mensen samen zijn. Sluit ramen en deuren in de omgeving van het vuurwerk.
 • Hou toeschouwers op een veilige afstand (minstens 6 meter). Deze afstand staat ook steeds aangegeven op de verpakking van het vuurwerk.
 • Vuurwerk en alcohol zijn geen goede vrienden. Zorg voor een ‘Bob’ of laat de kurken pas na het vuurwerk knallen.
 • Laat kinderen nooit het vuurwerk aansteken.
 • Steek een ‘weigeraar’, afgebroken lont of nat vuurwerk nooit opnieuw aan.
 • Beter geen vuurwerk afsteken met huisdieren in de buurt. Vooral honden en paarden kunnen zo hard schrikken van de knallen dat ze ‘uitbreken’ en ongevallen kunnen veroorzaken.
 • Gebruik een sigaret of een aanmaaklont om het vuurwerk aan te steken.

veelgestelde vragen

Is zelf vuurwerk afsteken toegelaten?

Dit is afhankelijk per gemeente. In Heusden-Zolder is het niet toegestaan om zelf vuurwerk af te steken. Ook niet op 31 december, tenzij je toestemming hebt van de burgemeester. Dit kan je aanvragen bij de gemeente via een organisatiedossier. Voor meer info hierover neem je best contact op met de gemeente.

Vanaf welke leeftijd mag ik vuurwerk kopen?

Dat hangt af van het type vuurwerk. Op elke verpakking staat aangegeven vanaf welke leeftijd het toegelaten is. Voor kleine gooibommetjes, trektouwtjes of sparklers is de minimumleeftijd 12 jaar, maar voor grote pijlenpakketten of cakes/batterijen is de minimumleeftijd 18 jaar.

Hoeveel vuurwerk mag ik kopen?

Het is bij wet bepaald dat een particulier tot 1000 gram poeder (buskruit) in zijn bezit mag hebben. Dit gewicht is niet gelijk aan het gewicht van het vuurwerk zelf en staat steeds aangegeven op de verpakking van het vuurwerk.

Wat moet ik doen met het afval van het vuurwerk?

Het afval dat overblijft nadat je het vuurwerk hebt afgevuurd, mag gewoon bij het huishoudelijk restafval. Overschotten van niet-functionerend vuurwerk of slechts gedeeltelijk afgestoken vuurwerk breng je steeds terug naar de verkoper.