Taartprints

fotoprint op suikerpapier

veelgestelde vragen ...

Wat is suikerpapier?

Wij printen alle taartprints op frosting sheets. Ze zijn neutraal  van smaak met een licht vanille aroma. Ze zijn ook gluten- en lactosevrij, kosher en geschikt voor veganisten.

Ingrediënten:
Zetmeel uit aardappel en mais: (E1422, E1412), maltodextrine, glycerine, suiker, water, stabilisatoren: (E414, E460i), dextrose, emulgatoren: (E435, E491, E471), Kleurstof: (E171), Smaakstof: vanilline, conserveermiddelen: (E202, E330), zoetstof (sucralose).

Wordt mijn taartprint uitgesneden?

Nee, je krijgt van ons een A4-vel afgeleverd dat je zelf kan uitknippen.

 

Hoe wordt suikerpapier geprint?

Wij printen met eetbare inkt.

Ingrediënten:
Water, glycerol E422, kleurstof, zuurteregelaar: E330, conserveermiddel: E202.

Hoe moet ik mijn print bewaren?

Je bewaart een taartprint best koel en droog. Daarom leveren we ‘m altijd in een sluitzakje. Leg de print zeker NIET in de koelkast. Hierdoor gaat hij aan de drager kleven.

Op welke ondergrond kan ik het suikerpapier gebruiken?

Op een ondergrond van fondant of marsepein doe je een héél klein beetje water op de onderkant van je taartprint. Let wel goed op dat je de print zelf niet té nat maakt, want dan gaan er vlekken ontstaan.

Op een ondergrond van slagroom bedek je de slagroom met een dun laagje poedersuiker en leg je daarop de taartprint. De print smelt dan als het ware samen met de slagroom.