fbpx

Moederdag komt eraan

Moederdag komt eraan

Of je elkaar nu dagelijks spreekt of maar eens om de zoveel tijd, er is één dag in het jaar waarop je je moeder, moeke, mama, ma, mamsie,… maar beter kan adoreren als was ze thequeen mumherself. Want afgezien van de 364 andere dagen per jaar, is Moederdag de enige dag waarop het niet ter discussie staat wie de belangrijkste persoon in je leven is. Een dag waarop je de tijd en moeite neemt om haar dat ook te laten weten. Als het even kan niet enkel via een simpel sms’je. Ook al kan je haar nooit teruggeven wat zij voor jou heeft gedaan, je kan op zijn minst een poging doen om haar die dag het gevoel te geven dat het alle striemen, slapeloze nachten en eindeloze tienerdiscussies waard was.

Knutselkadootjes

Onze eerste tip is dat je het niet te ver moet gaan zoeken. Zelfgemaakte cadeautjes vinden mama’s nog het leukst van allemaal. Heb je ondertussen zelf al kinderen en is je mama dus ook al grootmoeder, dan zijn volgende werkjes een topidee om samen met je kindje(s) te knutselen. Bovendien heb je er niet extreem veel tijd of spullen voor nodig

 

https://www.thebestideasforkids.com/handprint-heart-tree/
https://dazeknights.com/fingerprint-balloon-photo/

Scrapbook fotoalbum

Een project waar wat meer tijd in kruipt, is het samenstellen van een fotoalbum. Nu denk je misschien dat dit niet origineel genoeg is maar we hebben het hier niet over de digitale albums van Albelli en kornuiten.  Nee we hebben het over fotoprints die je met lijm of tape in een album gaat kleven. Foto’s die je aanvult met herinneringen of passende quotes.  Pagina’s die je zelf gaat  versieren met handlettering, tekeningen, washi tape, knipsels uit tijdschriften,… Op deze website vind je een zondvloed aan voorbeelden van zulke scrapbooks, de Engelse naam van dit soort albums.

https://retrohipmama.wordpress.com/2017/02/22/look-inside-personal-travelers-notebook-book-2-photos-video/amp/

liefde gaat door de maag

Jawel, ook jouw mama’s hart smelt wanneer jehaar allerlei lekkers voorschotelt. Al is het dan vooral omdat ze die lekkernijen voor een keer eens niet zelf heeft moeten prepareren. Met een creatieve presentatie maak je de attentie eens zo bijzonder.

Ben je niet zo handig in het smakelijk dresseren van eten? Geen probleem. Je kan (enkele van) de lekkernijen ook netjes op een gepersonaliseerde broodplank serveren. Hier zorgt de quote nl. voor een liefdevolle eye-catcher. Op deze website kan je alvast kiezen uit een resem aan liefdevolle en grappige quotes over de betekenis en waarde van familie. 

love to lounge

Laat je mama een hele dag lang luilekkeren. Neem alle taakjes van haar over en geef haar heerlijke loungewear  als geschenk zodat ze optimaal kan genieten van haar vrije tijd.

Je kan de loungewear natuurlijk ook personaliseren door zelf je opdruk te kiezen. Misschien heb je wel een lieve troetelnaam voor je mama? Of een bijzonder grappige bijnaam?  We laten hier enkele van onze favorieten de revue passeren ter inspiratie: knuffelkoningin, Madame Frangipane, moederkloek,…

 

mama, jij bent fan-tas-tisch

Wil je jouw mama graag iets geven dat tegelijkertijd praktisch en persoonlijk is? Geef haar dan een leuke tas met een originele boodschap erop. De tas kan ze gebruiken voor het dragen van haar breiwerk, bibliotheekboeken, boodschappen, sportgerief… Enfin, de shopper komt gegarandeerd goed van pas. Laat er een typische uitspraak van je mama of een zinnetje uit één van haar lievelingsboeken of –films op drukken en je maakt in een wip en een flip van een functioneel voorwerp een hartverwarmend geschenk.

Liever iets met wat meer inhoud? Vul de tas dan met enkele leuke spullen zoals kousen voor mijn heldin op sokken of een balpen met de boodschap voor de liefste mama.

Balpen met doosje_mama

mooie momenten verzamelen

Samen met je mama heb je natuurlijk al een lifetime aan mooie momenten verzameld. Het liefst van al wil je daarbovenop een hele hoop nieuwe herinneringen bijeen sparen. Met deze cavabox kan je er meteen aan beginnen door samen een glaasje bubbels te drinken met wat snacks erbij. Liever gezellig keuvelen met een warme kop koffie? Dan is de koffiemoment box jouw ideale cadeau. Wanneer jullie het lekkers verorberd hebben, heeft je mama bovendien een mooie bewaardoos waarin ze tastbare herinneringen een plekje kan geven.

eerste hulp bij cadeau's

Wil jij jouw mama graag een gepersonaliseerd cadeau geven maar weet je niet goed hoe en wat? Contacteer ons via info@pitou-kado.be of geef ons een belletje op het nr011 45 10 32. Wij doen niets liever dan samen met jou het perfecte cadeau te bedenken en uit te werken.

vergeet-me-nietje

Wat je ook cadeau geeft, de gouden regel voor Moederdag is eigenlijk dat je deze dag ter ere van alle mama’s – en in het bijzonder die van jou –  gewoonweg niet mag vergeten. PUNT. Als je eerlijk bent, moet je ook al serieus moeite doen om alle reclamecampagnes te negeren die al enkele weken vooraf van start gaan. Kortom: geen excuus meer om er niet (op tijd) aan te denken.

 

Heb jij dankzij deze tips een knaller van een cadeau voor Moederdag gevonden? Laat het ons weten in de comments. Of heb je misschien zelf nog een schitterende suggestie? Ook die mag je vol enthousiasme neerpennen in de reacties onder deze blog. Zo help je anderen te inspireren bij het geven van geluksmomentjes.

Geef een antwoord