fbpx

Gender reveal inspiratie

Gender reveal inspiratie

Zwanger zijn. Voor de één is het van begin tot eind een waar festijn, voor de ander afzien in het kwadraat. Maar het geslacht van de kleine buikbewoner kan toch wel bij elke zwangerschap voor een leuke verrassing zorgen. Niet alleen voor het koppel en de grote broer(s) en/of zus(sen), maar ook voor de familie en vrienden. Een officiële gender reveal waarbij je familie, vrienden en kennissen betrekt, maakt van deze onthulling een memorabel en soms zelfs episch moment. Ben jij zwanger en ook al aan het brainstormen over een gender reveal? Lees dan vlug verder en laat je inspireren.

Een gender reveal in ‘t kort

Bij een gender reveal maak je het geslacht van je nog ongeboren baby bekend aan de rest van de wereld. Dat kan met een indrukwekkend feest maar evengoed via een foto die je post op social media of een filmpje dat je verstuurt in een besloten WhatsApp groep. Door op voorhand aan iedereen te vragen een gok te wagen en de spanning stelselmatig op te bouwen maak je er een bijzondere beleving van waarbij iedereen betrokken is en zich verbonden voelt.

Zorg voor
een totaalervaring

Of je nu gaat voor een gender reveal party, een filmpje of foto… het beste effect behaal je steeds door het creëren van een totaalervaring. Dat wil zeggen dat je de inkleding van de ruimte (of achtergrond) niet mag vergeten. Je hoeft daarom niet meteen 101 attributen te kopen. Met een slinger, gekleurde bekertjes en bordjes, letterblokken en een ballonnendecoratie kom je echt al een heel eind.  Het mixen & matchen van blauwe en roze (of witte en gouden) accenten geeft buitengewoon mooie resultaten waar je gasten van zullen smullen.

gender reveal ideeën

Hoe maak je van de gender reveal een fenomenaal feest, een must see movie of een fantastische foto? Wij gingen op onderzoek en vonden 10 inspirerende concepten, het ene al wat gekker dan het andere.

Foto : http://www.thefashionfuse.com/when-you-wanted-a-girl-but-youre-another-having-a-boy/balloon-pop-gender-reveal-blue-confetti-boy/

Zeg het met een knal

Een klassieker onder de gender reveals is een grote ballon gevuld met roze of blauwe confetti. De DIY-versie is erg budgetvriendelijk terwijl het letterlijk voor een knaller van een ervaring zorgt. Gebruik je de ballon tijdens een gender reveal party dan kan je voor extra spanning zorgen door de ballon een prominente plaats in de feestruimte te geven. Zo hangt het geheim “uitdagend” in de lucht tot de ballon doorprikt wordt. Voor een iets dramatischer effect kan je trouwens twee ballonnen gebruiken, eentje voor jou en eentje voor je partner.

De uitbarsting van confetti en emoties levert ook fantastische foto’s op. Hierdoor is het niet alleen een mooie manier om het geslacht te onthullen tijdens een groots festijn maar past het ook perfect binnen een viering in intieme kring waarna je de foto’s gebruikt om de boodschap de wereld in te sturen.

De doos van Mary Poppins

Niet zo’n fan van de rommel die confetti maakt maar wel van ballonnen? Dan is de gender reveal box ideaal voor jou. Bij het openen van de doos ontsnappen er gekleurde ballonnen en verklappen zo het geslacht van je kindje. Je kan de doos als pronkstuk in de ruimte zetten of je kan hem ondersteboven hangen. Bij de tweede optie wel goed opletten dat de doos stevig vasthangt of het moment van de waarheid bezorgt je letterlijk kopzorgen.

Ben je een beetje creatief aangelegd? Dan vind je het waarschijnlijk een leuk project om de doos zelf te decoreren en te vullen. Bovenaan kan je enkele witte ballonnen stoppen om je gasten nog net iets langer in spanning te houden. Gebruik je naast gewone ballonnen ook folieballonnen in lettervorm dan geef je de onthulling nog een extra toets door het geslacht in de lucht te schrijven.

Ga jij liever voor een kant en klare doos? Dat is natuurlijk ook mogelijk (en lekker makkelijk)! Zelfgemaakt of klaar voor gebruik, in beide gevallen levert het moment suprême bijzonder beeldmateriaal op. Deze optie leent zich dan ook voor een (mini) party gevolgd door een post op social media.

Foto’s : https://thecakebyhannah.com/gender-reveal-party/

• Foto https://www.hiddenperfectionsphotography.com/

Kussengevecht

Wil jij de onthulling graag een speels kantje geven en staan jij en je partner erom gekend nogal competitief te zijn? Dan is een kussengevecht een idee dat een pluim verdient. Voor de vulling kan je kiezen tussen gekleurde papiersnippers, veren of een combinatie van beide. Je kan beide kussenslopen met dezelfde kleur vullen ofwel eentje met witte en de andere met de kleur van het geslacht. Bij de tweede optie kan je écht een gevecht nabootsen. Vraag je gasten voor de start van het gevecht om een bepaalde kant te kiezen. Laat hen jullie aanmoedigen als heuse supporters. Niet alleen rek je op deze manier het moment van de onthulling maar zorg je er ook voor dat iedereen erbij betrokken is.

Je kan je al voorstellen dat dit voor veel jolijt zorgt bij het koppel en de gasten. Dit enthousiasme spat ook van de foto’s. Opnieuw een leuke onthulling die geschikt is voor een event en/of fotoreportage.

Foto : https://www.thebump.com/a/creative-baby-gender-reveal-ideas

Bolle buiken roulette

Hou je van spelletjes en wil je je vrienden en familie graag laten meespelen? Kies dan voor de bolle buiken roulette. Gelukkig klinkt het gevaarlijker dan het is. Hoe wordt het spel gespeeld? Allereerst heb je een bord nodig waarop je vrouwenfiguurtjes hangt die allemaal een ballon als bolle babybuik hebben. Op voorhand vul je de ballonnen met witte verf. Slechts 1 van de ballonnen vul je met de kleur van het geslacht. Vraag aan de nieuwsgierige gasten om met pijl & boog (of een katapult) een poging te wagen. Qua spanning opbouwen is dit ongetwijfeld één van de beste concepten. Wedden dat het even duurt eer iemand raak schiet. De lachsalvo’s daarentegen zullen niet lang op zich laten wachten. Met dit spel zit de sfeer er gegarandeerd goed in tijdens je feest.

Foto : https://mumsgrapevine.com.au/2018/07/colour-gender-reveal/

Explosie van kleur

Over verf gesproken. Waarom geen gender reveal waarbij je samen met je partner onder een transparante paraplu staat en jullie zich laten bedelven onder een “regen” van verf?

Voor deze optie moet je natuurlijk wel tegen gesmodder kunnen. Het is daardoor misschien niet de meest ideale manier om er een feestje rond te organiseren. Voor fenomenale foto’s is dit wel één van de betere opties. Al moet er dan wel perfect getimed worden. Hiervoor schakel je dus best een professionele fotograaf in.

Foto : https://blog.jessicaqphotography.com/milk-bath-maternity-denise/

Melkbad
met bloemblaadjes

 Je kan een gender reveal combineren met een maternity shoot. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fotoshoot in een melkbad waar gekleurde bloemblaadjes in drijven? De kleur van de bloemblaadjes verklappen het geslacht. Om de melkachtige kleur te bekomen, kan je werken met poedermelk die je mengt met lauw water. Zo krijg je als mama in spé meteen ook wat ontspanning. Het resultaat… een zeer stijlvolle en zelfs romantische foto.

Als de muren
konden praten

Met dit type gender reveal sla je twee vliegen in één slag. De babykamer krijgt een laagje verf en jullie maken van de gelegenheid gebruik om de nog blanco muur te gebruiken als canvas waarop jullie de bijzondere boodschap kunnen verkondigen.

Deze onthullingswijze vergt niet veel voorbereiding of tijd. Een aanrader voor koppels die een druk leven leiden.

Daarnaast kan je de grootouders of meter/peter hier heerlijk mee verrassen door ze tijdens een alledaags bezoekje nietsvermoedend een kijkje te laten nemen in de kinderkamer.

Foto : https://www.thedashofdarling.com/2017/08/gender-reveal.html

Rookpluim

Voor een magisch effect raden we de smoke sticks aan. Een minimale investering met een betoverend resultaat. Zorg ervoor dat je kleding kiest die de aandacht niet te veel afleidt. De locatie maakt het plaatje natuurlijk helemaal af.

 

Hardgekookt versus rauw, man versus vrouw

Dit is een spelletje dat gespeeld wordt door het koppel maar dat door iemand anders voorbereid wordt. Wat heb je nodig? 12 eieren waarvan er 6 blauw en 6 roze geverfd werden en er bovendien maar 11 hardgekookt zijn. Het twaalfde ei is dus nog rauw en verklapt het geslacht.

Het opzet?Het koppel moet elk om beurt een ei kiezen en vervolgens stukslaan tegen het voorhoofd. Degene die het rauw ei uitkiest, heeft dus gewonnen want die ontrafelt het mysterie. Het is natuurlijk maar hoe je het bekijkt.

Gender reveal ervaringen

Heb jij tussen de ideeën eentje gevonden waar je mee aan de slag gaat? Laat ons achteraf dan zeker weten wat de reacties waren. Heb je in het verleden al eens een gender reveal georganiseerd of bijgewoond? Deel dan jouw ervaring onder deze blogpost. Zo kan jij ons helpen anderen te inspireren.