fbpx

Communie & lentefeest 2021

Communie & lentefeest 2021

Na meer dan een jaar alleen maar een miniparty in je bubbel is het eindelijk zover. Vanaf de zomer mag er weer uitbundig gefeest worden. Dat betekent ook groen licht voor de communicanten en zij die een lentefeest vieren. Maar voor je kan feesten, moeten er eerst heel wat voorbereidingen getroffen worden. De outfit, locatie, uitnodigingen, hapjes & drankjes, bedankjes, decoratie… Begin je nu spontaan te zweten? Niet nodig! Wij zijn er om je te helpen. In deze blog verzamelden we alvast heel wat feestelijke ideeën voor je lente- of communiefeest.

Trends in communiekleding

Een buitengewone dag daar hoort ook een bijzondere outfit bij. Waar vroeger elke communicant zowat dezelfde outfit droeg, is de trend in communiekledij tegenwoordig een outfit waarin je vooral jezelf kan zijn. Gelukkig maar! Zo wordt die (soms best dure) communie outfit met plezier wat vaker gedragen na de memorabele dag. Wel zien we bepaalde kleuren of stijlen die wat meer de voorkeur krijgen:

  • Toon op toon in neutrale kleuren: Dit is een outfit samengesteld met meerdere kleuren uit hetzelfde kleurenpallet = wit, lichtgrijs, beige, lichtbruin.
  • Bloemenprints: Kleding met romantische of kleurrijke bloemenprints is niet enkel een trend in communiekledij. Het is ook de zomertrend van 2021.
  • Boho-chic: Deze kledingstijl wordt gekenmerkt door de subtiele invloed van de hippies. Denk aan haarlinten, hoeden, oversized rokken of jurken, laarsjes, macramé sieraden, accessoires uit de natuur zoals pluimen en bloemen…
  • Candycolors: Een look die in het oog springt door de verrukkelijke kleur(en). Hierbij is het belangrijk erop te letten dat de felle kleur(en) de gelaatstrekken van je kind extra in de verf zetten. Bij snoeperige kleuren is er nl. al snel een risico dat ze de huid bleek laten lijken.

uitnodigingen

Bij de uitnodigingen voor het lente- of communiefeest zien we onder andere een grote opkomst van duurzame kaartjes uit kraftpapier. Ook blijven de uitnodigingen met foto’s van de communicant het erg goed doen.

Daarnaast is het een terugkerende trend om uitnodigingen te kiezen die passen in het thema van het feest.

themafeest

Als er één gouden tip is die we standaard meegeven voor het organiseren van eender welk event dan is het de volgende: kies een thema. Daarmee maak je het jezelf een pak makkelijker. Zo beperk je nl. meteen de overdosis aan keuzes. De catering, versiering, activiteiten, bedankjes… kan je allemaal mooi laten passen in je party thema. Zo vormt alles de dag zelf ook een mooi geheel. Dat bezorgt de gasten een wauw-effect en geeft de foto’s een special touch. Maak vooraf een moodboard waarbij je aan de slaag gaat met kleuren en texturen om alvast de sfeer te bepalen die je wil creëren.

Enkele mogelijke thema’s:

  • Jungle /Tropical: Hieronder zie je hoeveel kanten je op kan met dit thema. Hetzelfde thema maar op 3 verschillende manieren uitgewerkt voor een totaal andere look en feel.
  • Candyland: Een thema waarbij alles draait rond kleur en smaak.
  • Bohemian picnic: Voor dit thema kan je pastelkleuren met neutrale tinten mixen en gebruik je liefst zoveel mogelijk natuurlijke materialen als hout, bamboe, macramé…
  • Summer romance: Denk aan zon, zee, zand, ijsjes, strohoeden, bloemen, hangmatten
  • Legomasters: Een event met dit thema wordt overheerst door primaire kleuren. Een leuk pluspunt is dat je je kind kan laten helpen met het creëren van de tafelversiering (uit legoblokjes). De dag zelf kan je de gasten doe-opdrachten met lego geven als activiteit. Wedden dat dit thema het kind in iedereen weer naar boven zal halen.
  • Ruimtevaart: Dit feestthema heeft letterlijk geen grenzen. Je kan werken met de kleuren (metallic) zilver, zwart en wit of je kan kiezen voor donkerblauw, paars, roze en zilver. Gebruik je voornamelijk ronde vormen in je decor met de maan en planeten of ga je voor geometrische vormen geïnspireerd door de sterrenbeelden? Aan jou de keuze!

tafelversiering

Je hoeft ons natuurlijk niet zomaar op ons woord te geloven wanneer we zeggen hoe handig het is om voor je communie- of lentefeest te werken rond een bepaald thema. We laten het graag ook even zien. Daarom vonden we het leuk om jullie enkele inspirerende tafeldecoraties te tonen die passen bij de door ons voorgestelde party thema’s.

Candyland: Servetringen gemaakt van snoepkettingen.

Bohemian picnic: Gooi je lege flessen niet weg maar schilder ze in een feestelijke kleur en zet ze als vaas op de feesttafel. Gebruik liefst flessen met verschillende vormen en afmetingen. Zo creëer je meer dimensie en een speels effect. Daardoor krijg je toch weer wat meer het idee van een boeket.

Summer romance: Verras je gasten met deze originele tafeldecoratie. Het enige dat je nodig hebt zijn ijshoorntjes, champagneglazen en bloemen. Simpel en toch chic.

Ruimtevaart: Toinfinityandbeyond! Met deze jetpacks op de rugleuning van de gasten hun stoel waant elke genodigde zich een echte astronaut.

Jungle/tropical: Durf het cliché van de bloemendecoratie te doorbreken. Kies liever eens voor een ballonnendecoratie. Zoals een boom gemaakt van ballonnen. 

bedankjes

Net als bij de tafelversiering willen we jullie hier al meteen een aantal straffe ideeën geven die mooi aansluiten bij de voorgestelde thema’s.

Jungle/Tropical: Deze bedankjes maak je zo groot of zo klein als je zelf wilt. Glazen potjes waarvan je de deksel beschildert in een opvallende kleur. Op elke deksel kleef je een speelgoeddiertje dat je in dezelfde kleur verfde als de deksel. De potjes kan je vullen met snoep of badzout of met papierrolletjes waarop je wensen voor de gasten schrijft.

Summer romance: Wie zomer zegt, denkt meteen aan zon. Wat past beter als bedankje bij dit thema dan een leuke zonnebril? Voorzie verschillende modellen voor de vrouwen, mannen en kinderen. Geef deze bedankjes bij aankomst zodat je gasten er de dag zelf al plezier van hebben. Dit levert bovendien leuke foto’s op!

Ruimtevaart: Dit doe-het-zelf bedankje vergt wel wat voorbereidend werk. Aan de andere kant is er weinig budget en materiaal nodig om het te maken. Een kaartje waarbij je een gekleurd touwtje moet rijgen doorheen de gaatjes en je zo vormgeeft aan een sterrenbeeld. Dit bedankje is niet enkel origineel maar ook persoonlijk. Dit omdat je elke gast een knutselkaartje cadeau kan doen met zijn/haar eigen sterrenbeeld erop.

Bohemian picnic: Flower power all the way wanneer je als bedankje een glazen flesje met kurken stop geeft dat gevuld is met bloemen en bloemzaadjes.

Candyland: Dit kleurrijk thema verdient een bedankje waar evenveel kleur in zit. Doordat de kleurpotloden verpakt zitten in een ijshoorntje is dit bedankje ideaal voor een lente- of communiefeest met als thema snoepgoed.

ballonnen als decoratie

Sinds de komst van Corona lijkt niets nog zeker. Anderzijds is er sindsdien één ding dat zeker is. We zijn met zijn allen back to basics gegaan. Ook bij het feestvieren want noodgedwongen konden we alleen nog maar en petit comité feesten. Maar geen feest zonder ballonnen. In 2020 werden ballonnendecoraties dan ook meer dan ooit hip & trending. En het motto hierbij was al snel: bigger, better, bonkers! Niet gek als je bedenkt dat er vooral virtueel gefeest werd. Dan wil je natuurlijk een setting die van het scherm knalt. Losse ballonnen werden vervangen door ballonnenslingers, ballonnenbogen, tafeldecoraties en heuse installaties! Het lijkt erop dat deze ballonnendecotrend ook lang na de Coronaperikelen zal blijven plakken. Dat wij grote fan zijn van deze trend is geen verrassing. Om ook jullie te laten proeven van deze trend hebben we een speciale verrassing in petto. Ga snel naar onze webshop, kies je ballonnencreatie en ontvang een earlybirdkorting van 10% t.e.m. 30 juni 2021 met de code ‘COMMUNIE21’.